AmbiTV 3

AmbiTV

A predsa tu mám ďalšie pokračovanie tejto mojej mini série o ambientnom podsvietení TV. Tento krát pôjde o update alebo výmenu jedného z použitého komponentu.

Vývoj ide ďalej a rovnako aj v tomto segmente. Po čase sa mi podarilo nájsť zariadenie, ktoré je zariadenie 2 v 1. Teda HDMI Splitter a Grabber jednom (viac o funkciach v prvom článku miniserie). Tímto ušetríte priestor aj minimalizujete počet kablov na prepojenie jednotlivých komponentov.

Zariadenie má dva HDMI konektory. Jeden je pre vstup a druhy pre výstup do vašej TV. A usb kabel, ktorý sa priamo zapojí do Raspberry.

Výhodou je aj, že zariadenie dokáže grabbovať a prepustiť signál s rolišením 1080p 60FPS alebo 4K a 30FPS. Zariadenie je aj trochu drahšie ako tie skôr spomínane ale o to výkonnejšie. Na trhu je aj zariadenie s USB C konektorom, to výjde trochu lacnejšie len budete si musieť dokúpiť redukciu, pretože Raspberry nedisponuje s USB-C portom. Teda má jeden, ale ten slúži na jeho napájanie nie na pripojenie externého zariadenia.

Ak sa rozhodnete vymeniť spominané zariadenie, nie je potrebné rešartovať Raspberry. Stači to len porozpajať a nanovo zapojiť. Nasledné vo webom rozhraní nanovo nakonfigurovať Grabber a všetko by malo fungovať. Poprípade bude možno potrebné prekonfigurovať nastavenie detekcie signálu.

Odkazy

4K HDMI Grabber
4K HDMI Grabber USB-C