BMW F11 Soft-Close Retrofit

Pokračujem vo vylepšovaní svojho auta, môjho BMW F11.  Tento krát bude reč o automatickom zatváraní dverí. Ide o dorobenie originálnej výbavy, inak povedané retrofit, Soft-close a jeho označením S323A. Keď neviete čo to je, ide o automatické pritiahnutie dverí. Jednoducho nemusíte búchať s dverami, tie sa samé dovrú.

Na úvod si povieme čo je potrebné. Základ je vymeniť pôvodne zámky za Soft-close a dorobiť k nim potrebné napájanie. Takže tu je zoznam potrebných komponentov:

Zamky

Ostatne

Najdrahším komponentom celého toho dorábania sú samotné zámky. Nové stoja okolo 450€ za kus. Z aliexpressu sa dajú zohnať cca za 100€ za kus a používané záleží od ponuky. Ja som ich zohnal všetky za cca 260€. No pri kúpe som urobil jednu chybu. Pred kúpou som kontroloval len jednu prednú. Na predné dvere pasujú zámky aj zo 7mičkovej série no na zadné už nie. Keď som ich porovnával vyzerali rovnako ale z obrázkov na internete, keď som ich porovnával, vyzeralo že majú len rozdielnu dĺžku lanka od motorčeka k zámku. Chvála Bohu aj tak sa mi ich podarilo osadiť.

Montáž zámku

Tak poďme samotnej montáži. Proces montáže na jednotlivé dvere je skoro rovnaký. Postup rozdelím na niekoľko častí. Montáž zámkov, príprava kabeláže v dverách, príprava kabeláže k dverám. Najjednoduchšie sú zadné dvere, trošku komplikovanejšie predné a šoferové. Začnem s tými šoferovými.

Najprv je potrebné dať dolu dekoračnú lištu. Tu môžete dať dole aj rukami alebo môžete si pomôcť nejakým malým plastovým nástrojom, ktorý vopcháte medzi lištu a ambientne osvetlenie (ak ho máte). Potom v pravej časti je veľká spona, ktorú odistite stlačením zo spodku a následne lištu povytiahnete doprava. Následne odoberiete kryt kľučky, taktiež pomocou plastového nástroja. Pod oboma sa nachádzajú torx T30 skrutky, ktoré je potrebné vyskrutkovať.

Po tomto začnete odoberať kryt dverí. Začnete v ľavom spodnom rohu. Medzi dvere a kryt vopchajte plastový nástroj aby ste odistili sponku. Môžete použiť aj kovový nástroj len pozor aby ste nepoškriabali dvere. Po odistení prvej postupne odisťuje už rukami ďalšie smerom doprava a nahor. Tak vyberiete kryt a odpojíte všetky konektory.

Pomocou nožíka pomaly odstráňte protihlukovú penu. Dávajte pozor aby ste ju nepoškodili.

Teraz odskrutkujte 3 T30 skrutky ktoré držia zámok a vytlačíte zámok dovnútra. Následne je potrebné odistiť lanko od vonkajšej kľučky. a zo spodku ho vyberiete.

Trošku komplikovanejšie je vybrať ten šoférov, pretože do neho ide aj taka mala tyčka, ktorá spája vonkajšie uzamykanie. Zámok stačí len pootočiť a rovnako vytiahnuť.

V predných dverách nad zámkom a pod zámkom sú priskrutkované polystyrény. Ten spodný sa mi nepodarilo vybrať ale len povytiahnúť. Tú časť ktorú sa mi podarilo povytiahnúť som odstránil pomocou multifunkčného nástroja, lebo je v mieste, kde sa osadí motorček zámku. Jednoducho treba postupne odrezávať a skúšať či už motorček sa vmestí na svoje miesto. Po tomto osaďte zámok a motorček na miesto. Zámok naspäť priskrutkujte skrutkami a motorček pripevniť troma maticami do pripravených dier. Pri osadení šoferovho zamku nezabudnúť na pripojenie hrotu zo zámku a ešte naspäť priskrutkovať polystyrény.

Osadenie zámku na zadných dverách je identicke. Len na zadných dverách môžete mať aj rolety. Pred rozoberaním treba dať tú bočnú dole. Urobíte to tak, že stiahnete okno a z vonkajšej strany vypačíte roletu smerom do vnútra.

Kabeláž dverí

Teraz prejdeme k výrobe kabeláže vo dverách. Ja som si predom pripravil napájací konektor. Ten má dve piny pre káble. Hnedý a červený. Červený je potrebné natiahnuť do dverového konektora na pin 8. Kábel ťahajte rovnako ako idú ostatne. Nerobte to najkratšou cestou, pretože môže prekážať oknu a pri sťahovaní okna vám ho pretrhne. Pretiahnuť kábel cez gumenú ochranu môžete urobiť pomocou dlhšej sťahovacej pásky. Konektor dverí treba odskrutkovať a vytiahnuť z karosérie. Následne konektor sa rozpojí povytiahnutím do hora. Roztiahnutím odstraníte modrú ochranu a vytiahnete zväzok káblov. Hnedý kábel napojíte na ten najhrubší vo zväzku. Ja som ho napájkoval.

Následne treba dvere poskladať. Opatrne priložiť protihlukovú penu a prstom centimeter po centimetri pritlačiť. Tu “žuvačku” alias lepidlo môžete trochu nahriať teplovzdušnou pištoľou. Následne osadíte kryt dverí a priskrutkujete ho a tak okrasnú lištu spolu s krytom kľučky.

Kabeláž k dverám

Teraz si pripravíme kabeláž k dverám. Všetky káble treba potiahnuť do zadnej poistkovej skrinky. Každý zámok je istený samostatnou poistkou. Na šoférovej strane je potrebné odskrutkovať páku otvárania kapoty, tuším pod ňou je ďalšia skrutka čo drží plastový kryt. Na tejto strane treba vyskrutkovať dve plastové matice ktoré držia riadiacu jednotku (už neviem akú) a poza ňu pretiahnuť kábel do konektora. Na spolujazdcovej strane len odstrániť plastový kryt, a tak pretiahnuť kábel.

Na zadných dverách treba odstrániť kryty B-stĺpikov, ale pred tým tuším treba odstrániť kryty prahov dverí lebo sú nad nimi. Tak pretiahnuť káble ku konektorom. Káble vsuňte pod koberčeky a môžete všetko poskladať naspäť.

Následne je potrebné odstrániť bočný kryt pri sedadlách a pod nim natiahnuť poza kryt kufra káble do poistkove skrine. Môžte si pomôcť dlhou sťahovacou páskou. Keďže poistková skrinka je na pravej strane, káble z ľavej strany pretiahnite poza nárazník.

Následne odskrutkujte poistkovú skrinku, ktorá je prichytená troma skrutkami. Namerajte si dĺžku káblov, nalistujte koncovky a osaďte do príslušných konektorov. Skrinku priskrutkujte naspäť. Ja som mal všetky potrebné poistky na mieste. Takže po zapojení všetko fungovalo. Nie je nič potrebné kódovať.

Detailnejšie vysvetlenie a postup vo videu ale s anglickým komentárom.

Na záver ešte pridávam, všetky potrebné dokumenty čo kde ako zapojiť.