Doska

So základmi a nie len s nimi sme už patrične postúpili. Kompletne základy sme mali hotové pred sviatkami všetkých svätých, len akosi nemám čas sa venovať svojmu blogu.

Tento post budem venovať ďalším základom a základovej doske. Tak aj v tejto časti domu sme najprv vykopali základové pásy, do ktorých bolo uložene zemnenie a následne boli vyliate betónom. Po tomto kroku sa pásy v časti pri garáži dorovnali do potrebnej výšky potrebným množstvom debniacich tvárnic.

Foto

Následne bolo vnútro vnútro najprv zasypané zeminou a následne štrkom a zhutnené. Po tomto sa osadili kari siete, natiahol som chráničku pre privodový kábel a taktiež pre kábel tepelného čerpadla. Po tomto kroku bola zaliata platňa. Pri betónovaní sa vybetónovali aj pätky pre stĺpiky vchodového vikieru a terasy.

Užabovanie

Žehlička

Betónovanie platne

Chránička pre prívodový kábel

Chránička pre kábel TČ

Platňa

Po vybavení hypotéky a dohodnutí termínu dodávky domu sme pár dní pred tým naniesli hydroizoláciu pod obvodové múry a rovnako aj pod vnútorne priečky.

Hydroizolácia

Taktiež v dobe čakania som dal doniesť ďalšie dve tatry makadamu, s ktorým bola následne obsypaná garáž a osadil sa svetlík (anglický dvorec) do pivničného otvoru.

Anglický dvorec

Obsyp garáže