Zarobte si na dotazníkoch

Na svojom blogu som už písal ako si zarobiť (ušetriť) pri nakupovaní prostredníctvom cashbacku. No tento krát to bude naozaj o zarobení respektíve o privyrobení si. Pýtate sa ako?

Asi veľmi málo ľudí by napadlo, že si dokážete privyrobiť vypĺňaním dotazníkom ale dá sa to a ide to! Postupne chcem predstaviť niekoľko systémov, kde si môžete privyrobiť. Na začiatok len tak vo všeobecnosti ako to celé funguje a ako začať.

Ako to funguje

Určite poznáte aj z vlastnej kože, že vám niekto zavolá a poprosí vás o odpovede do prieskumu. Tu je to podobné, len prieskum robíte online a dostanete za neho zaplatené. Detailnejšie. Princíp je taký, že existuje firma alebo agentúra, ktorá disponuje ľuďmi, ktorý sú ochotný vypĺňať dotazníky. Potom príde niekto iný a zadá agentúre, že chce prieskum. Agentúra dostane za daný prieskum zaplatené zo ziskom sa podelí respondentmi. Výška odmeny za prieskum zavisí od rozsahu a dĺžky dotazníka.

Ako na to

Najprv je potrebné zaregistrovať sa v danom systéme vyplniť profil. Ten je dôležitý lebo na základe neho agentúra vyberá respondentov pre daný prieskum. Po úspešnom absolvovaní prieskumu dostanete odmenu či zaplatené. Záleží od agentúry, niekde zbierate body a niekde priamo peniaze. Niekde si musíte vybrať nejaký tovar/darček a niekde priamo dostanete vyplatenie na účet či virtálnu peňaženku ako PayPal.

Trošku som však rozčúlený z toho, že pri každom dotazníku, treba zadať vek alebo rok narodenia a pohlavie. Netuším prečo, veď to je uvedené v profile.

Mobrog

Prvým mojím otestovaným systémom je Mobrog. Prečo otestovaným? Nuž lebo som už dostal vyplatené peniaze. Ako som už spomenul, najprv je potrebné zaregistrovať sa a vyplniť profil. Mobrog vypláca peniaze a to buď na PayPall alebo Skrill preto je potrebné mať vytvorene peňaženku aspoň v jednom zo systémov. Ja používam PayPall a ak ho chcete použiť aj vy je potrebné zaregistrovať sa s rovnakou mailovou adresou. Menšou nevýhodou je, že Mobrog vypláca maximálne 5€ a najviac 2x denne. Takže musíte zarobiť najmenej tých 5€. A ak tam budete mať viac peňazí musíte si ich vyplatiť na viac krát. Zarobiť môžete aj pozvaním priateľa do systému. Ten musí vyplniť najmenej 3 dotazníky a dostanete za neho 0.8€ neviem prečo mne pripisali rovné 1€.

Ako som už vyššie písal bude uverejňovať len overené stránky. V tomto systéme som žiadal o vyplatenie už 4x, teda dostal vyplatených 20€ a tých 20€ som zarabil za cca pol roka. Teda ročne to možno bude 40, uvidíme.

Tak toľko k Mobrogu, na záver si to ešte zhrňme v bodoch

  • vyplatenie na PayPal alebo Skrill
  • minimálne/maximálne vyplatenie 5€ maxímalne 2x denne
  • odmena 0.8€ za odporúčanie a dotiahnutie nového človeka

No ak sa chcete zapojiť stačí kliknúť tu dole na tlačítko Chcem sa pridať.

Chcem sa pridať