Poštový kuriér

Kuriérska službaMnohý ste sa už určite dostali do situácie, keď ste potrebovali niečo poslať a vo väčšine prípadov to bol predaj tovaru. Najjednoduchšie by to bolo poslať kuriérom, no poslanie kuriérom je komplikovanejšie ako návšteva pošty a aj drahšia, hlavne ak ide o väčšie alebo ťažšie predmety. Oplatí sa to predajcom, ktorý využívajú kuriérske služby vo väčšej miere a pravidelne. No ja som objavil službu, ktorá zabezpečí využívanie kuriérskej služby aj obyčajným ľuďom za dostupné ceny. V tomto článku vám predstavím službu pomocou, ktorej budete môcť aj vy využiť službu kuriéra jednoducho a lacno.

História

Na začiatok trošku histórie a ako som sa k danej službe dostal. Predával som svoje plechové disky z auta a potreboval som ich poslať kupujúcemu. Chcel som to poslať poštou no len som si nevedel predstaviť ako na poštu prídem so štyroma diskami a postavím sa do radu k okienku. To by boli určite pohľady.

postovy-kurier-logo

No nič, začal som prezerať web. Prešiel som stránky kuriérskych spoločností no buď sa bolo treba registrovať alebo samotne prepravné by bolo hodne drahé. Spomenul som si, že niekedy som videl auto s logom Poštový kuriér. Povedal som si, to bude asi služba slovenskej pošty a bude to cesta ako poslať disky bez toho, aby som sa ja s tými 40 kilami trepal na poštu. Hodil som kľúčové slová do googlu a čo? Dostal som sa k novej službe, o ktorej vám teraz píšem.

Poštový kuriér

Firma si hovorí, že je poštovým brokerom. Teda firma nie je samotným kuriérom, ale len sprostredkuje jej služby. Firma ponúka výhodnejšie ceny, ako keby ste mali vy ako súkromná osoba využiť službu niektorej z kuriérskej spoločnosti. Ako je to možne? Tým že využíva služby kuriérov vo veľkom a má výhodnejšie ceny. Jednoduché jak facka!

A ako to celé prebieha. Nie je potrebná žiadna registrácia. Stačí si otvoriť ich stránku a zadať potrebné údaje ako váhu, šírku, výšku a dĺžku a hneď budete vedieť orientačnú cenu prepravy. Ako hovorím je to len orientačná cena. Kliknutím na tlačítko „OBJEDNAŤ KURIÉRA“ prejdete na ďalšiu stránku, teda k objednávke služby. Tu už musíte zadať údaje o odosielateľovi a prijímateľovi. Rovnako zadáte sumu dobierky a účet na ktorý vám majú byť potom poslané peniaze a hlavne vyberiete si konkrétneho prepravcu. Predpokladám, že 99% ľudí volí toho najlacnejšieho.

Poštový kuriér sprostredkuje služby od ReMax-u, DHL, GLS a Slovak Parcel Service (UPS). V závislosti od vášho výberu kuriérskej spoločnosti, závisia aj nasledujúce kroky, ktoré budú následovať. U niektorého treba tlačiť potrebné prepravné štítky u niektorého nie. U niektorého vám ešte volajú u niektorého nie. Všetky potrebné informácie majú uvedené na svojej stránke.

Moje skúsenosti

Ako som už písal, potreboval som poslať disky na auto. Každý disk vážil necelých 10Kg. Nebol som si celkom istý či to zadať ako jeden balík alebo viac kusov, preto som dal každý disk samostatne ako 4 balíky. Cena pri prepočte bola rovnaká. Pri váhe 4 x 10 Kg a rozmeroch cca 4 x 45x45x20 a dobierke som dostal cenu za poštovné necelých 15€ a to od prepravcu ReMax. A samozrejme, že to bola tá najlacnejšia voľba. Nepotreboval som tlačiť nič. Len som odovzdal tovar, podpísal papiere a to bolo všetko. Potom mi ešte prišlo niekoľko mailov o stave prepravy a na druhý deň bol balík u prijímateľa.

Moje zhodnotenie

Veľmi vítam takúto službu pre súkromné osoby. Myslím si, že je aj nabudúce keď budem niečo posielať, určite budem zvažovať jej využitie, hlavne ak pôjde o väčší alebo ťažší tovar. A určite ho odporúčam aj ostatným.

sl-posta-logo

P.S.

Na záver som sa rozhodol, že predsa ešte skontrolujem cenu, ktorú mi ponúkne slovenská pošta. Slovenská pošta chcela odo mňa len váhu, rozmery neriešila. (rozmery predsa rieši ale to nájdete v informáciach o službe) Cena pri váhe do 40kg je 14.96€ čo je podobná cena ako som mal ja, tuším o niekoľko centov viac, no stále by som musel ja odniesť balík na poštu. Ak by som chcel aby kuriér prišiel po balík cena by už bola 17.24€ ak by som využil elektronickom podaj. Ak by som chcel informácie o doručení, čo bol štandard pri ReMax-e, cena by už bola 18.04€, z čoho mi vyplýva, že som si vybral tu najlacnejšiu voľbu.

Odkazy
Poštový kuriér
Slovenská pošta
ReMax
Slovak Parcel Service
DHL
GLS
DPD