Prvý chlebík

Pre prvý chlebík som sa rozhodol, kúpiť už predom pripravené múky, ktoré obsahovali už potrebné ingrediencie. Múky som zakúpil v Lidli, ktorý ponúka na výber muky značky Rivercote a na výber sú tieto druhy chleba: Gazdovský (Selský), Slnečnicový, Celozrný a Ciabatta.

Foto

Ja osobne som vyskúšal všetky 4 druhy múk, ktoré som spomenul vyššie. Všetky múky sú balené po 1KG a recepty na nich sú prerátané na pol kila. Vo väčšine treba do cesta pridať ešte 350 ml litrov vody a výsledný chlebík ma potom 700 až 800 gramov.

Tí, ktorí sú predplatitelia dTestu alebo si prečítali konkrétny test, vedia že skoro všetky testované pekárničky mali problém s celozrným chlebom. Tú istú skúsenosť mam aj ja so svojou pekárničkou. Keď mam porovnať ponúkané druhy múk na pečenie chleba, celozrná múka u mňa dopadla najhoršie.

Ostatné tri druhy pre mňa dopadli celkom dobre a hlavne chutne. Podľa receptu na obale múky výrobca odporúča pridať olej do Ciabatty. Ja osobne ho pridávam do všetkých múk. Najnovšie pridávam do cesta iné druhov oleja než olivový. Aktuálne som skúsil olej z konzervy rýb alebo olej zo sušených paradajok. Musím povedať na začiatku som sa bál hlavne toho oleja z rýb ale netreba sa vôbec báť, žeby výsledok mal nejakú extra rybaciu chuť.

U nás je najobľúbenejším slnečnicový, asi kvôli tým semienkám, ktoré obsahuje. No odporúčam semienka môžete pridať do hociktorého chleba. Ja úž som skúšal sezamové ale aj iné semienka, no netreba to preháňať aby to nebolo na škodu.

Na záver už len dodám, že pre začínajúcich sú tieto múky veľmi dobrým štartom ako nič nepokaziť.