MixesDB

Jedným z najomieľanejším slovíčkom na internete v dnešnej dobe je cloud alebo po našom oblak. Presnejšie cloudové služby. Presnejšie cloudové služby. Tu by som sa chcel zamerať na multimediálne a presnejšie hudobné ako sú napríklad SoundCloud, MixCloud alebo iné. Ale nie o nich som chcel dnes písať.
MixesDB logo

V tomto svojom príspevku by som vám chcel predstaviť stránku, lepšie povedané databázu, väčšinou DJských setov, podcastov alebo záznamov z rádií a. t. p. Píšem vám aj preto, že som z jedným z prispievateľov danej stránky, ktorá sa nazýva MixesDB.

Tento web nieje určený na uchovávanie hudby ale slúži ako databáza mixov ich alternatívnych mirrorov a hlavne ako databáza tracklistov, teda názvov trackov v danom mixe.

Celý web nemá nejako extrémne moderný dizajn, no ale je funkčný a je postavený na systéme MediaWiki. Aktuálne databáza obsahuje viac ako 150 tisíc mixov z toho má skoro polovica kompletný tracklist a ďalšia tretina ma aspoň nejaký. Na stránke je skoro 15 tisíc užívateľov. Už spomínaná MediaWiki umožňuje jednoduché vyhľadávanie pomocou interpreta, žánru a kopec iných parametrov.

A kvoli tejto stránke, som sa rozhodol, že na svoj blog pridám novú kategóriu, ktorá sa volá dzookybox a v skrátenej verzii dzbx. Je to sekcia, v ktorej bude publikovať nejaké zaujímavé sety ale najskôr zaujímavé série setov, či podcastov na ktoré som narazil na internete. Ktoré sa oplatí vypočuť a stiahnuť alebo zaradiť do svojho playlistu.
Na záver už len dodám, že používaním tejto stránky, som akosi prestal sťahovať hudbu a využívam už len tieto cloudové služby. Nemám už toľko času na sťahovanie, triedenie hudby atď. A hlavné šetrí to môj diskový priestor. Nevýhodou je, že môže sa stať, že váš obľúbený set sa zmaže a vy s k nemu už len ťažko dostanete.

[button url=”http://www.mixesdb.com” target=”self” style=”default” background=”#2D89EF” color=”#FFFFFF” size=”3″ wide=”no” center=”no” radius=”auto” icon=”icon: music” icon_color=”#FFFFFF” text_shadow=”none”]mixesDB[/button]