Autodoc, nákup a skúsenosti

Dnes len takto krátko, konkrétne o mojej skúsenosti pri nakupovaní zo stránky Autodoc.

autodoc_logo

Ako je už s názvu jasne ide o internetový obchod, zameraný na predaj náhradných dielov pre autá. Ide o nadnárodnú spoločnosť, ktorá má zastúpenie kade tade po Európe. Podľa vlajok na webe v 26 krajných a sú na trhu 8 rokov.

Pri prvom nákupe je potrebné zaregistrovať sa no samotná registrácia je pohodlná a rýchla, pretože môžete na to využiť váš účet z Google+ alebo Facebooku a následne môžete uskutočniť vašu objednávku. Po registrácii si môžete do vášho profilu pridať auto, ktoré vlastníte a takto jednoduchšie vyhľadávať náhradne diely.

Na stránkach nájdete aj chat, prostredníctvom ktorého môžete komunikovať s personálom, ktorý vám poradí alebo pomôže s výberom náhradných dielov.

Predajca ponúka poštovné zdarma pri nákupe nad 50€ a drobné veci sa neoplatí kupovať pretože, poštovné je 9.95€, čo je riadna položka ak si zoberiete, že nakúpite za 49.99€ tak 9.95€ činí 20%. Pri nižšej cene je to ešte viac. Taktiež ponúkajú vrátenie tovaru do 14 dní, no ak ho treba naspäť posielať do Nemecka, tak si riadne zaplatíte. Prečo do Nemecka, to sa dozviete neskôr.

Autodoc nepodceňuje silu sociálnych médii a masívne ich využíva. Napríklad na ich Youtube kanáli nájdete nespočetné množstvo video návodov ako si vymeniť na aute jednotlivé náhradné diely. Taktiež majú svoju mobilnú aplikáciu a takto môžete urobiť nákup aj prostredníctvom mobilného telefónu či tabletu.

Môj nákup

Ale prejdime k môjmu nákupu. Objednávka bola veľmi rýchla a nechal som si aj poradiť od personálu obchodu. Ak sa dobre pamätám tovar som objednával 31.10. v dopoludňajších hodinách. Nasledujúci deň, hoci bol (u nás) sviatok bol tovar expedovaný, no bol som prekvapený, že to posielajú až z Nemecka.

Čas doručenia

Podľa tabuľky, ktorú nájdete na stránke by dodanie malo trvať 1-2 pracovné no u mňa to nebola pravda, no neviem zase od kedy oni počítajú čas doručenia. Ak rátam od objednávky tak to boli 4 pracovné dní.

Doručenie

Predajca si ako prepravnú spoločnosť vybral GLS a v maily som od predajcu dostal aj odkaz na sledovanie zásielky. Podľa toho čo som si to sledoval, tak balík dlho stal v jednotlivých depách alebo informácie neboli aktualizované. Taktiež ako aj v minulosti pri iných zásielkových spoločnostiach aj tu sa mi stalo, že balík si trochu po svete pocestuje a tak sa dostane ku mne domov. Tu konkrétne to išlo z jedného depa v Nemecku do druhého, následne to šlo do Maďarska a tak k nám na Slovensko. Keďže tovar sa posielal z Nemecka, predajca poslal odkaz na sledovanie zásielky v nemeckej verzii no jednoducho sa dal prepnúť do slovenčiny. No teraz po doručení už slovenská varianta nefunguje, tá hlási chybu 404, teda stránka nenájdená.

Tovar

Ja som si objednával tlmiče a jeho uloženie pre prednú a zadnú nápravu, všetko značky Sachs, pre môj Ford C-max. Všetko bolo pekne zabalene, len som bol trošku prekvapený, že minimálne, valivé ložisko uloženia tlmiča prednej nápravy pravdepodobne nie je, značky Sachs. Bolo síce zabalené v krabici značky Sachs, ale keď som sa pozrel bližšie bola na ňom vyrazená značka SKF. Asi príliš veľká náhoda, že to má nejaké označenie ako názov inej značky, či?!

img_20161108_132319