Peniaze späť za Vaše nákupy

Nákup cez internet alebo inak povedané prostredníctvom e-shopov sa naplno rozmáha aj tu, u nás na Slovensku. Podľa prieskumu spoločnosti GFK až 2/3 Slovákov urobila v poslednom roku aspoň jeden nákup cez internet. Cez internet najčastejšie nakupujeme oblečenie, kozmetiku, či knihy. Určite mi viacerí dáte za pravdu, že my Slováci sme dosť držgroši a snažíme sa nakupovať čo najlacnejšie a nájsť produkty za čo najnižšiu cenu. Čo nie vždy však vedie ku kvalitným produktom. Ale nie celkom tomu som sa chcel venovať.



Týmto článkom by som vám chcel priblížiť ako si zarobiť alebo lepšie povedané ako trochu okresať cenu vami kupovaných produktov. Návratné Peniaze, tak trochu krkolomný názov pre web ale plne vyjadrujúci čo daný web poskytuje.

O čo ide?

Tento web Vám umožňuje to, že vám na váš účet vrátia určitú sumu z Vášho nákupu, teda ide o takzvaný Cashback systém. Ako každý taký systém aj tento má svoje zádrhele alebo inak povedané nevýhody a tým sú podľa mňa, minimálna suma, ktorú Vám sú ochotný vyplatiť a samozrejme nefunguje to na všetkých obchodoch, kde sa rozhodnete nakupovať, ale len na partnerských e-shopoch. Aktuálne v zozname nájdete 87 partnerských obchodov a čo som našiel najväčšia percentuálna návratnosť je 10% ale to záleží od konkrétneho obchodu.

Ako to presne funguje?

Cely proces je úplne jednoduchý. Najprv sa musíte zaregistrovať čo vám uľahčí aj možnosť registrácie prostredníctvom Facebook účtu (ak ho máte). Ak nie tak jednoducho cez mail. Po registrácii obdržíte vstupný bonus 2€. Následne v zozname nájdete obchod v ktorom chcete nakupovať. Ak máte šťastie a ten tam je, kliknete „Prejsť do obchodu“ a následne budete presmerovaný do daného obchodu. Po nákupe a jeho overení vám budú pripísané vaše návratné peniaze. Tento proces trvá podľa nich 2-3 pracovné dni. To však záleží od konkrétneho e-shopu, no mne sa však stalo aj to, že mi tam nič nepripísali. Následne som ich kontaktoval prostredníctvom ich formulára a tieto peniaze mi boli pripísané.

Rozsirenie

Výhodou je, že web má aj svoje rozšírenie pre web prehliadače Chrome (Opera a iné na ňom postavené) a Firefox, ktorý vás upozorní na to že ste na stránke, ktorá je v zozname obchodov a môžete vyžiť možnosť návratných peňazí. A dokonca za inštaláciu rozšírenia dostanete ako bonus jedno euro.

Ďalšie peniažky si môžete privyrobiť pozvaním svojich priateľov, no tí musia urobiť nákup v minimálnej hodnote 40€ najneskôr 3 mesiace od ich registrácie, pričom ich nákupy sa sčítavajú.

Zoznam obchodov

Ako som už spomenul ,aktuálne v čase písania tohto článku je v zozname 87 obchodov, medzi ktorými nájdete napríklad veľmi populárny zľavový portál Zľava dňa, ktorý poskytuje 3% cashback, Hej.sk ale nájdete tam dokonca Aliexpress či DealExtreme (DX). A portál dokonca ponúka aj zľavové kupóny.

Navratné Peniaze

Moja skúsenosť

Tomuto webu som na začiatku nedával príliš veľkú šancu ale asi opak je pravdou. Dostal som už vyššie spomínané bonusy taktiež komunikácia s užívateľmi je veľmi rýchla. Aktuálne už mám skoro dvojnásobne presiahnutú sumu pre vyplatenie takže budem žiadať jej vyplatenie, ale o tom bude jeden z ďalších mojich príspevkov, či tie peniaze naozaj aj uvidím. Na záver už len v bodoch ich výhody či nevýhody.
[list icon=”icon: thumbs-o-up” icon_color=”#9d9797″]

  • Vyplácanie priamo na účet
  • Zľavové kupóny
  • Platí aj pre zľavové portály
  • Rozšírenie pre webový prehliadač
  • Vstupný bonus + bonus za web rozšírenie (2€ + 1€)
  • Bonus za dotiahnutie priateľa 4€

[/list]

[list icon=”icon: thumbs-o-down” icon_color=”#9d9797″]

  • Platí len pre niektoré e-shopy
  • Minimálna suma vyplatenia 12€
  • Minimálna suma nákupu priateľa 40€

[/list]

Takže ak chcete trošku ušetriť tak sa zaregistrujte.

Zdroje

Návratné Peniaze
GFK – prieskum