Zmena dizajnu Ghia -> Titanium (part 1)

S modelovou výbavou Ghia som naozaj veľmi spokojný, len tá veľmi chabá imitácia dreva mi naozaj reže oči a preto som sa to rozhodol zmeniť. A toto je prvá časť zmeny.

Vo vyššom vybavení Fordov vo verzii Titanium, Ford dodáva naozaj o čosi lepšie riešenie dizajnových prvkov ako tie v Ghii a ja som sa ich rozhodol napodobniť. Na túto činnosť som použil fólie 3M konkrétne fólie s rady 1080 brúsený hliník (BR-120), ktorú som si zakúpil vo firme JVGarage. Prelepiť mi bude treba lištu na odkladacej skrinke, časť okolo riadiacej páky a 4x rúčky na dverách. Podľa mojich výpočtov som si zakúpil 20cm pás fólie (šírka rolky je 152cm). Objednaná fólia mi prišla na druhý deň v kartónovej rolke.

V balíku bol pribalený stručný návod, ako postupovať pri lepení fólie.

Na lepenie som nepoužíval žiadne špeciálne náradie. Použil som len rukavice na lepšie vyhladenie, fén ná zahriatie fólie a nôž s pravítkom na vystrihnutie požadovaného kúska fólie.

Lištu z prednej skrinky dáte veľmi jednoducho dole, stačí ju malých šraubovákom vylúpnuť von, len treba dávať pozor aby ste nepoškodili plasty na palubovke.

Z druhej strany na fóliu som si naznačil potrebný kus a vyrezal som ho. Pamätajte, že je potrebne vyrezať väčší kus než plochu, ktorú idete prelepiť.

Po vyrezaní som odstrániť mastný papier z fólie, nahrial fóliu fénom, priložil na lištu a postupne prilepil. Hrany bolo treba viackrát nahriať aby som dosiahol čo najlepší výsledok. No a takto to vyzerá.

Tak zatiaľ mám prelepenú len túto jednu lištu ale v najbližších dňoch ma čaká pokračovanie.

fóliu