Re-plato

Tak znova došlo na plato, ktore som si vystužil a ktoré som si aj osvetlil a po pár mesiacoch som ho musel opraviť. Pýtate sa prečo? Profily, ktoré slúžili ako vystuha sa odlepili a rovnako aj led svietaci pás. Keď prišli pred necelým mesiacom tie “pekelne” teploty, všetko sa odlepilo. Pas sa odlepil skoro cely a výstuhy na kraji. Predpokladám, že nebolo správne výstuhy maľovať (striekať) aj z tej strany, z ktorej boli lepené, lebo lepidlo asi odleptalo farbu a cele to potom išlo “ku dnu”.

Preto som sa teraz rozhodol pre radikálnejší krok. Výstuhy som prilepil pevnejšie a na ich upevnenie som použil es-ka pasky alebo inak povedané “kravaty” (alebo neviem ako presne sa volajú dane pripevňovače).

Do profilov som vyvŕtal diery a rovnako aj do plata a tak som ich uchytil. Led svietiaci som už nenalepoval ale upevnil som ho do jedného z profilov. Jeden z nich mal taký vymedovaci pás z oboch strán, takže tam zapadol presne ako “šerbel na riť” a trochu som ho musel skrátiť. Pôvodne 2 profili som ešte rozšíril o jeden, ktorý som umiestni na to najširšie miesto, kde je to najlabilnejšie a kde sa toho dáva čo najviac. No a takto to vyzerá. Škoda, že vrchná časť plata nieje čierna, rovnako ako spodná, tak by sa to uchytenie stratilo.